ΑΝΟΙΚΤΗ / ΠΑΓΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Thursday, 23 February 2023, 08:30

Αναθεώρηση Πολεοδομικών Ζωνών της Κοινότητας Πισσουρίου

Στα πλαίσια της εξαγγελίας του Υπουργείου Εσωτερικών για αναθεώρηση/ τροποποίηση των Πολεοδομικών Ζωνών στην ύπαιθρο σύμφωνα με το άρθρο 18Α(5) του περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας Νόμου, το Κοινοτικό Συμβούλιο Πισσουρίου σε συνεργασία με το Πολεοδομικό Γραφείο ALA Planning Partnership Consultancy L.L.C., προσκαλούν τους κατοίκους της κοινότητας και άλλους ενδιαφερομένους σε Ανοικτή/ Παγκοινοτική Συγκέντρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου 2023, Σάββατο και ώρα 18:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του νέου Δημοτικού Σχολείου Πισσουρίου.

Στόχος της Συγκέντρωσης είναι η ενημέρωση του κοινού για την αναθεώρηση των Πολεοδομικών Ζωνών και η διατύπωση σχετικών απόψεων/ εισηγήσεων που θα συμβάλουν στη διαμόρφωση του Αιτήματος του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Κατά τη Συγκέντρωση θα παρουσιαστούν: 

  • Η διαδικασία αναθεώρησης των Πολεοδομικών Ζωνών της υπαίθρου, όπως έχει καθοριστεί σε σχετική Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.
  • Τα Κριτήρια με τα οποία θα εξεταστούν οι υποβληθείσες εισηγήσεις. 
  • Τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της κοινότητας και τα κύρια θέματα που προκύπτουν σε σχέση με τις Πολεοδομικές Ζώνες.

Μετά την παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί Ανοικτός Διάλογος/ Συζήτηση, όπου κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να εκφράσει απόψεις/ εισηγήσεις / σχετικά με τις Πολεοδομικές Ζώνες της κοινότητας (πχ. ένταξη τεμαχίου σε Οικιστική/ Τουριστική Ζώνη, αναβάθμιση συντελεστή δόμησης κα.)

Powered by Technomart